Fel

Smink és stílus

Már csak néhány nap és elérkezik a karácsony, majd a szilveszter este. Néhány ötletet szeretnék adni, ahhoz, hogy nemcsak a ruhánk legyen ünnepi, de a sminkünk is ragyogjon. Persze idő és kézügyesség függvénye is, hogy ki milyen sminket készít magának az ünnepi vacsorához, de ilyenkor is érdemes kísérletezni.

A klasszikus választás idén is a fekete tusvonal vörös rúzs kombináció, ami igazán akkor mutat jól, ha gyakorlottak vagyunk a tökéletes tusvonal meghúzásában. Akinek még nem megy annyira, azoknak azt ajánlom, hogy fekete vagy sötétbarna szemhéjfestékkel húzzák meg a cicás vonalat egy lapos, ferde végű ecsettel, majd satírozzák el egy kicsit a szemhéj irányába. A hatás hasonló lesz a tusvonaléhoz, de sokkal könnyebben kivitelezhető. A vörös ajkak esetén pedig a rúzsozás után nyugodtan körbekontúrozhatunk mégegyszer a piros kontúrceruzával, valamint egy testszínű javítótollal igazíthatunk a vonal szélein.

A második smink, amit ajánlok, szintén egyszerűen elkészíthető és szépen csillogó. Ezt a szemhéjfesték felvitele után pigmentekkel tehetünk ragyogóvá. Érdemes ilyenkor nemcsak a szemhéjra tenni belőle, de a járomcsontra és az ajkakra is szórhatunk egy kicsit a szájfényünkre.

A harmadik ünnepi sminkvariáció talán a legkönnyebb mégis igen látványos változat. Ennél egy szép szemöldök és szempillafestés után csak a kedvenc rúzsunk élénkebb, hangsúlyosabb változatát kell felvinnünk az ajkainkra és máris sokkal ünnepélyesebb lesz a megjelenésünk.

Mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt és Jó Sminkelést Kívánok!

v

Sminkelés, smink- és stílustancsadás okleveles sminkes és szépségtanácsadótól