Fel

Smink és stílus

m

Idén tavasszal sok új sminktrenddel találkozhatunk, a rikító szemhéjfestékektől kezdve a fehér tusvonalon át egészen a színes szemöldökökig. Én azonban most mást emélnék ki a 2021-es divatból. Ez pedig a természetes smink alkalmazása.

A maszkviselés tavaly sokunk bőrét megviselte, talán ezért is került ismét előtérbe a nude smink. Az elmúlt években virágkorát élte a tökékletesen megrajzolt „Insta szemöldök”, a „Kardashian kontúr”, a hibátlan bőrkép. Ezekkel a trendekkel szemben idén a természetesség igazán divatossá válik. A jelmondat: Gyorsan, üdén, frissen!

A néhány perc alatt elkészíthető smink alapja, hogy a bőrünkre nem vastag alapozó réteget teszünk, hogy minden kis bőrhibát eltüntessünk, hanem csak egy lehetnyit a színezett hidratálóból, kihangsúlyozva természetes árnyalatát és textúráját. Fixáláshoz púdert csak a T-vonalban, szem alatt használunk, az arc többi részén inkább bronzosítót, highlightert, pirosítót alkalmazunk. A szemöldökünket átfésüljük, porral vagy ceruzával kicsit felerősítjük, de nem túlzóan, maradva a természetes formánál. A szemekre egy kis világos rózsaszínt vagy korallt, esetleg arany árnyalatot teszünk. Ehhez igazodik az ajkunkon megjelenő szájfény vagy rúzs színe is, amihez nem használunk éles kontúrt, inkább csak ujjbeggyel finoman beleütögetjük.  Már csak a kedvenc szempillaspirálunkra van szükségünk, barna árnyalatban, és kész is a gyönyörű tavaszi smink.

Ha magadnak nem tudod elkészíteni ezt a típusú sminket, várlak szeretettel erre a nappali sminkre vagy sminktanácsadásra, ahol megtanítom neked a lépéseket.

v

Sminkelés, smink- és stílustancsadás okleveles sminkes és szépségtanácsadótól