Fel

Smink és stílus

Sokan félnek a kontúrozástól, pedig nagyon könnyű elsajátítani a technikát, amivel kiemelhetjük arcunk szépségét és elfedhetjük hibáit. Alkalmakra a krémkontúrozást javaslom, mert ezzel egy tartósabb, látványosabb eredményt érhetünk el. Hétköznapokon elég ha a púder állagú termékeket alkalmazzuk.

Először is fontos, hogy tisztában legyünk milyen arcformával rendelkezünk. Az arcformákkal majd egy későbbi bejegyzés során részletsen is foglalkozom (pl. szív, kör, ovális, stb.) Ha ezt megállapítottuk, akkor már azt is tudjuk mely részekre kerüljenek a világos, és hova a sötét árnyalatok. Hiszen a kontúrozás világos-sötét, matt és fényes, kiemelendő-elrejtendő ellentétpárokról szól. Én most általánosságban írom le, mely részekre érdemes világos, mely területekre pedig sötét színeket tenni, hogy közelítsünk az ideális, ovális formához. Használhatunk, egy világosabb és egy sötétebb alapozót vagy korrektort erre a célra, vagy kifejezetten kontúrpalettát, de alkalmazhatjuk a púdereket is. A lényeg, hogy legyen egy a bőrszínünknél egyel, maximum két árnyalattal világosabb és egy-két árnyalattal sötétebb krémünk vagy púderünk. Soha ne válasszunk nagyon világos vagy nagyon sötét színeket, ezek idegenek lesznek arcunkon.

Általánosságban a világos árnyalatok kerüljenek pl. a szemöldökcsontra, a homlok középső részére, az orrnyeregre, a szem alá és az áll középső részére. A sötét színt a hajtőhöz, a halántékra, az áll alá, az orr két oldalára, orrhegy alá és az orcák mélyítéséhez használhatjuk. Fontos, hogy ecsettel vagy szivacsal jól dolgozzuk el mind a világos, mind a sötét árnyalatokat. Kiemelésként alkalmazhatunk a kontúr fölött highlightert, bronzosítót, arcpirosítót.

Ezzel nemcsak a kontúrt erősítjük, de egyben tartósabbá is tehetjük sminkünket. Ha te is szeretnéd elsajátítani az árnyékolás és a kiemelés trükkjeit, várlak szeretettel.

v

Sminkelés, smink- és stílustancsadás okleveles sminkes és szépségtanácsadótól