Fel

Smink és stílus

Azt, hogy egy smink elkészítésénél milyen színekhez nyúlunk, nagyon sok minden befolyásol. Elsőként a bőrszín tónusát érdemes megvizsgálni. Hiszen más-más árnyalatú termékek kellenek egy porcelánbőrű és más egy kreolosabb típusnak. Ezenkívül a szemszín és a hajszín is kiemlten fontos. Például a rúzsok, a szemceruzák árnyalatának kiválasztásánál.

Emellett a színtípusunk (tavasz, nyár, ősz, tél) is  befolyásolja azt, mi az ami igazán jól áll nekünk. Fontos, hogy az alapozó az arcbőr színével megegyező árnyalatú legyen, a szemhéjpúdert és a pirosítót úgy válasszuk ki, hogy az az évszaktípusunk palettáján megtalálható legyen. Például a tavaszoknak inkább a barackosabb, a nyaraknak inkább a rózsaszínesebb árnyalatú pirosítók állnak jól. Egy vörös rúzs igazán gyönyörűvé tesz egy tél típust, de egy nyárnak már túlzó lehet. A fekete szemceruza szintén inkább a telek remek választása, míg a nyaraknak inkább egy szürke sokkal előnyösebb.

Természetesen az alkalom, amelyre készülünk szintén meghatározza, hogy milyen árnyalatú, milyen intenzitású legyen a sminkünk. Sminkelés előtt mindig megkérdezem, hogy milyen színű ruhát visel majd a vendég, hiszen legtöbbször nem abban érkezik hozzám. Nemcsak az öltözék, de az ékszerek is fontosak a színek kiválasztásánál, hiszen sokat hozzátesznek a megjelenésünkhöz.

A legfontosabb tehát, amikor magunkat sminkeljük, vagy sminkes készíti el a sminkünket, hogy az árnyalatok kiválasztásánál vegyük figyelembe az imént felsorolt tényezőket, hiszen csak így kaphatunk olyan végeredményt, ami igazán gyönyörűvé és harmonikussá tesz bennünket.

v

Sminkelés, smink- és stílustancsadás okleveles sminkes és szépségtanácsadótól