Fel

Smink és stílus

m

Fontosnak tartom, hogy időről időre szó essen a bőrápolásról, hiszen kiemelkedő szerepe van a sminkelés során is. Egy jól ápolt bőrön sokkal gyönyörűbben mutatnak a sminktermékek. Minden esetben a sminkelést meg kell előznie egy gondosan kivitelezett bőrelőkészítésnek.

A mai környezeti hatások sajnos nagyon igénybe veszik az arcunk felszínét, a szemkörnyékünket és hát az idő múlása is nyomot hagy rajta. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy soha nem késő elsajátítani a bőrápolás alapelveit. Néhány tanácsot adnék azoknak, akik odafigyelnek rá.

Télen használhatunk több terméket, illetve testesebb krémeket. Legyen egy reggeli és egy esti rutinunk, ami nem kell, hogy feltétlenül sok-sok lépésből álljon. A mai piacon találhatunk olyan lemosókat, amelyek egyaránt alkalmasak a smink eltávolítására, a mélytisztításra és a tonizilásra egyben, így egy lépésben letudhatjuk a tisztítást. Mindig ez legyen az első lépés, hiszen a hatóanyagok így tudnak a mélyebb rétegekbe is eljutni. Ezután használhatunk szérumokat, vagy akár boostereket is keverhetünk a hidratálókrémünkbe. Egy esti rutinnál ez elegendő is lehet. A reggeli arcápolást szintén egy lemosással kezdjük, majd jöhet egy szérum vagy rögtön a  nappali hidratálónk, de soha ne feledkezzünk meg a fényvédelemről, ez télen ugyanolyan fontos mint a nyári hónapokban.

Emellett mind az esti, mind pedig a nappali rutin részeként használjunk szemkörnyékápolót, ami nem kell, hogy feltétlenül különböző legyen. Az alapozó felvitele előtt érdemes még egy nulladik lépésként primert használni, ami szintén a bőrtípusunknak megfelelő legyen. Ezután már kezdhetjük is a sminkelést! Ha csak néhány percet szánunk a bőrünkre reggel és este, már nagyon sokat tettünk érte, meg fogja hálálni.

v

Sminkelés, smink- és stílustancsadás okleveles sminkes és szépségtanácsadótól