Fel

Smink és stílus

Eljött a nyár! Ilyenkor a sminkelési rutinunkat is meg kell változtatnunk egy kicsit, hiszen több időt töltünk a szabadban, lebarnul a bőrünk, zsírosabbá válik a T-vonalunk, könnyed megjelenésre vágyunk. Haladjunk szépen sorban. Ebben az évszakban sem kell lemondanunk a sminkelésről, csupán az elkészítéshez használt néhány terméket kell lecserélnünk.

Az első lépés a tisztítás, mely után egy könnyedebb, vízbázisú hidratálókrémet vagy szérumot érdemes használni. Ezt követi a fényvédő, ez nyugodtan lehet az, amelyet télen is használunk, hiszen ez a lépés egész évben a rutinunk része. Ilyenkor is érdemes primert használni alapozás előtt, de válasszunk olyat, ami inkább mattító hatású, hiszen nyáron zsírosabb a bőrünk. A télen használt, sűrű, krémes alapozónkat lecserélhetjük egy könnyed BB vagy CC krémre. Ha viszont nyáron sem szeretnénk lemondani kedvenc alapozónkról, akkor fele-fele arányban higítsuk a fényvédőnkkel. Púderezni nyáron leginkább a T vonalban és a szem alatt szükséges egy transparens porpúderrel.

Arcunkra bátran használhatunk bronzosítókat, highlightereket és világosabb pirosítókat. Szemfestés előtt érdemes szemhéjbázist használni, hogy a nyári melegben ne kenődjön el a szemhéjfesték. A napsütésben gyönyörűen mutat ha csak highlightert vagy pigmentport teszünk a mozgó szemhéjra. Használhatunk vizálló szempillaspirált, de ezt inkább csak alkalomszerűen javasolt, mivel megterheli pilláinkat. Jó választás egy vízálló szemceruza is.

Az ajkakra fényvédős bázis kerüljön, amire a télen használt matt rúzsok helyett, inkább fényes textúrájú, csillogó hatású rúzst vagy szájfényt tegyünk. Ha tanácsra van szükséged, szívesen segítek a nyári sminkrutinod megtanulásában. Keress az alabbi elérhetőségeken, várlak szeretettel.

v

Sminkelés, smink- és stílustancsadás okleveles sminkes és szépségtanácsadótól