Fel

Smink és stílus

Sok vendégem kérdezi tőlem mostanában milyen típusú sminket szeretek a legjobban festeni. Mindig el szoktam mondani, hogy leginkább a beauty sminkek állnak közel hozzám. Bár a sminkiskolában megtanultuk a divatsminkeket is, az élénk színek használatát, az erősebb szemfestést, mégis úgy érzem egy nő akkor a legszebb ha finoman hangsúlyozzuk legelőnyösebb vonásait. A beauty sminkek közül is a leginkább a menyasszonyi sminkeket szeretem. Annyira megtisztelő, amikor a vendég megengedi, hogy élete nagy napján én szépítsem az arcát. Idén nyáron úgy alakult, hogy az egyik legjobb barátnőm is férjhez ment, és engem kért meg, hogy sminkeljem ki ezen a fontos napon. Először nagyon örültem a hírnek, de bevallom kicsit meg is ijedtem a feladattól.

A vendégeim 99 %-val az esküvőjük napján találkozom először. Vagy jobb esetben egy-két héttel előtte a próbasmink alkalmavál. Így akkor, ott, abban a pillanatban kell minden szempontot figyelembe venni és azonnal kell megtalálni a számára legelőnyösebb festési technikát, színeket, textúrákat. Nincs idő a felkészülésre. A barátnőm esetében ez teljesen másképp történik, hiszen őt sok-sok éve ismerem. Tudom milyen a bőre, milyen a szemszíne, a haja, az ízlése stb., és ami a legfontosabb a személyisége. Azt hinné az ember, hogy sokkal könnyebb dolgom van, hiszen mindent tudok róla, de ennek ellenére bennem van az érzés, hogy mégis csak egy hozzám közel álló emberről van szó, akit nagyon szeretek és mindennél jobban szeretném, hogy tökéletesen sikerüljön a nagy napja. A tudásom legjavát igyekeztem nyújtani, csak annyi volt a kikötésem, hogy készítsünk próbasminket, ezzel az én dolgom is sokkal könyebbé válik. Hiszen mind a menyasszonynak mind nekem megnyugtatóbb, hogy előre tudom milyen sminket készítek majd el a nagy napon.

Ezúton is köszönöm a barátnőmnek, hogy engem kért fel a menyasszonyi smikjének elkészítésére; és nagyon boldog vagyok, hogy a részese lehettem ilyen formán is élete egyik legfontosabb napjának. Egyébként nem volt nehéz dolgom, hiszen nagyon jó adottságai vannak és azt hiszem a képen mindenki láthatja milyen gyönyörű menyasszony volt.

 

v

Sminkelés, smink- és stílustancsadás okleveles sminkes és szépségtanácsadótól