Fel

Smink és stílus

Nagyon szeretem amikor sminktanácsadásra érkezik valaki hozzám. Hiszen minden arc más és más, izgalmas megmutatni és megtanítani valakinek hogyan is emelheti ki legszebb vonásait. Különleges érzés elemezni egy arcot. Sokaknál azt tapasztalom, hogy nem is tudatosult korábban mennyi szép részlettel rendelkezik, amit igazán egy jól eltalált sminkkel tudunk hangsúlyozni.

A sminktanácsadást a bőranalízissel kezdjük, ami a bőrtípus meghatározást, rövid jellemzését és az ajánlott hatóanyagok listáját tartalamazza. Ezt követően megbeszéljük a reggeli és az esti tisztítási és ápolási rutint, valamint a fényvédelem és sminkelés előtti bőrelőkészítés fontosságát. Ezután az arc részletes elemzése következik. Az arcforma mellett a szem, a száj, az orr hangsúlyozására, esetleges hibáinak elrejtésére adok tippeket. Szót ejtünk a színekről, színtípusokról, hogy milyen szemhéjfestékekkel hangsúlyozhatjuk leginkább a szemünket, milyen pirosítót, rúzst vagy alapozó árnyalatot válasszunk.

Részletesen elmondom milyen eszközöket érdemes beszerezni a sminkeléshez, illetve ilyenkor nézzük át közösen a vendég által hozott neszeszert is. Megmutatom mivel tudjuk tisztán tartani a sminkeléshez használt ecseteinket, szivacsainkat, hogyan fertőtleníthetjük azokat. Ezután beszélek a szükséges sminktermékekről, a márkákról, beszerzési lehetőségekről. Általában három árkategóriában szoktam bőrápolási és sminktermékeket javasolni, azért hogy mindenki megtalálja a saját pénztárcájának megfelelőt.

Az elméleti oktatás után a gyakorlatban együtt készítünk el egy nappali sminket, amit átalakítunk alkalmivá. Lépésről lépésre haladunk, hogy a mozdulatok rögzüljenek és az otthoni gyakorlással rutinná váljanak. A tanácsadás során megbeszéltekről részletes írásos anyagot adok át az oktatás végén, ami később bármikor a vendég segítségére lehet, amikor már egyedül kell helytállnia a sminkelés világában. Ha szeretnéd te is megtanulni magad sminkelni várom jelentkezésed!

v

Sminkelés, smink- és stílustancsadás okleveles sminkes és szépségtanácsadótól