Fel

Smink és stílus

Az örök klasszikus a smink világában a vörös rúzs. Mégis kevesen vannak akik viselik ezt a színt az ajkukon. Sokan félnek tőle, mert igazán feltűnővé teszi az arcot és hangsúlyozza a szánkat. Ünnepi alkalomkor például karácsonykor vagy esküvőn nyúlnak a legtöbben ehhez az árnyalathoz, pedig akár hétköznap is igazán elegánssá teheti a megjelenésünket. A titok a vörös rúzs kiválasztásánál a megfelelő árnyalat megtalálásában rejlik. Hiszen a színelmélet során megtanultuk, hogy mindenkinek jól áll minden szín, csak meg kell találni a megfelelő árnyalatát. A vörös rúzsoknak is számtalan árnyalata van a narancsársárgástól egészen a bordóig. Aki megtalálta a színtípusához leginkább illőt az utána bátran viselheti.

Ha megtaláltuk a megfelelő színt, el kell döntenünk, hogy szájfény, klasszikus rúzs vagy folyékony változatban könnyebb az alkalmazása. A felvitele előtt mindenképpen javaslok egy ajakradírozást, hidratálást és végül a primer használatát. Minden lépés után hagyjunk egy pár percet, hogy a különböző textúrák végezzék a dolgukat ajkainkon. Ha ezzel megvagyunk jöhet egy színben harmonizáló kontúrceruza, amivel nemcsak a körvonalat, de a teljes ajkat érdemes átsatírozni. Ezután ecsettel vagy közvetlenül a rúzzsal, esetleg a folyékony változat keféjével vigyük fel a színt az ajkainkra. Ezt követően mégegyszer körberajzolhatjuk az ajkunkat a kontúrceruzával, ha szükségesnek látjuk.

Azért hogy tökéletes legyen a körvonalunk ajánlatos egy korrektorba mártott precíz ecsetettel körbe javítani a széleket. Esetleg erre kitalált korrektorceruzát is vásárolhatunk, aminek a végén található egy szivacs, amivel a ceruzát utána elsatírozhatjuk és láthatatlanná tehetjük egy vékony púder réteggel. Egy átlátszó szájfénnyel gyönyörű csillogást is adhatunk ajkainknak végezetül. Ha szeretnéd te is megtanulni a vörös rúzs használatát keress bátran és egy smintanácsadás keretében szívesen megtanítom neked. https://sminkesstilus.hu/kapcsolat/

v

Sminkelés, smink- és stílustancsadás okleveles sminkes és szépségtanácsadótól